fbpx

Pierderi ZERO la consumul de apa?!

Solutia: Contoare inteligente de apa (smart water meters) cu citire de la distanta, clasa metrologica C – R160:

Varianta inlocuirii contoarelor cu cele inteligente este una de viitor, data fiind legea in vigoare din 1 ianuarie 2017 cu metodologia de aplicare deja publicata de anul trecut in MO si in deplina concordanta cu directivele UE in care se precizeaza clar si competentele institutiilor care urmeaza a da amenzile cuantificate in acel ordin, respectiv Primariile prin departamentul abilitat ce se ocupa de Asociatiile de proprietari si organele locale de control.

Avantajele contorizarii inteligente a apei:

– citirea contoarelor de apa ale tuturor proprietarilor la aceeasi data care corespunde cu citirea facuta de catre furnizorii de apa rece si apa calda care face ca diferentele cauzate de citirile individuale facute intr-un interval mare de timp, sau deloc pentru unii dintre noi, sa nu mai existe.

– sistemul electronic antifrauda pe care il au acestea, atentionandu-ne la intoarcerea sensului contorului (daca il da cineva inapoi cei de la compania de apa ce se ocupa de ele stiu si data in care s-a incercat interventia neautorizata cat si cantitatea de apa fraudata si anunta asociatiile de proprietary odata cu transmiterea datelor culese din teren), de blocarea acestuia prin metoda “magnetul”, de curgerile continue (flotor defect, scurgere de apa), de incercarea de demontare a modulului radio sau de incercarea de a infuenta/opri magnetic masurarea cantitatii de apa consumate. Atentie ca am avut pierdere si de 95 mc intr-o luna cauzata de un flotor defect!!! In fiecare luna gasim aproape in fiecare bloc contorizat inteligent curgeri continue datorate acestui fapt cu risipa de 7 pana la 95 mc de apa!

Cu folosirea sigiliilor tip ENEL, cu rotor, fir de otel inoxidabil, inseriate unic indraznim sa spunem ca practic frauda devine improbabila.

Latura ecologica a acestui sistem de monitorizare a consumului unei resurse importante:

Un inventar precis al consumului de apă poate ajuta administartiile si municipalitatea să identifice scurgerile, să ajute la planificarea capitalului pe termen lung și să elaboreze strategii eficiente de conservare a apei. În plus, contoarele inteligente contribuie la diferența dintre apa consumată și cea plătită și „apa necontorizata” care se pierde de-a lungul drumului datorită scurgerilor. Deja la nivel de bransamente Compania de apa Buzau a fost obligata sa inlocuiasca toate apometrele cu unele inteligente de precizie inalta – clasa metrologica C, actiune incheiata cu succes inca din anul 2018.

Aceste date oferă, de asemenea, posibilități de conservare a consumatorilor. De exemplu, dacă clienții pot avea acces la date privind consumul în timp real, aceștia ar putea ști când folosesc mai multă apă decât alte ori și pot reduce consumul în consecință.

De asemenea, ajuta la identificarea scurgerilor. De exemplu, un flux constant de consum într-un moment în care utilizarea este, în general, scăzută (cum ar fi noaptea) poate semnala un robinet, o teava sau o toaletă care curge. Prin folosirea contoarelor inteligente este clar ca vom avea de castigat si noi si copii nostrii cat si toata comunitatea.

Spre un viitor mai bun… Material redactat de echipa Buzau.net

2 thoughts on “Pierderi ZERO la consumul de apa?!

 1. Este interesanta Inițiativa de a măsura consumul de apa rece sau apa calda în metri cubi, dar de ce și apa calda tot în metri cubi și nu în giga calorii?
  Motivul: în București instalațiile de furnizare a apei calde închide circuitul în subsol. Din subsol pana la etajul 3 din 8 țeavă de apa caldă măsoară circa 22 de metri liniei.
  Având în vedere ca recircularea apei calde se face doar din subsol, în momentul în care deschizi robinetul consumator de la baie sau bucătărie, apa „caldă” este este rece, dar înregistrarea în metri cubi se realizează prin contorul inteligent.
  Deci plătesc apa rece de pe țeavă de apa calda de 3 ori mai scumpă.
  Întrebare : produceți contoare de apă caldă care să face înregistrarea diferențiată în metri cubi de apa calda și apa rece care curge pe aceeași țeavă de apa caldă??????
  Înregistrarea apei reci în metri cubi și consumul de apa calda în giga calorii asa cum se plătește căldură din calorifere.
  Din punctul meu de vedere acestea ar putea fi numite contoare inteligente care dovedesc consumul separat de apă caldă menajeră și apă rece menajeră cu citire de la distanță și individualizat, nu la pausal.
  Aștept cu foarte mare interes, pe adresa de e-mail, un răspuns de la firma din Buzău.

 2. Doresc oferta de preț inclusiv citirea radio.
  Condomeniu cu 2 corpuri a 70 Ap fiecare, 2 apometre de apartament in medie.
  In Sinaia
  0743147419, c Lungu președinte asociatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.